preloder

KAKO ODABRATI AQUAPARK?

Kako odabrati aquapark?
7 ključnih faktora

Planirate investirati u aquapark. Kupovina aquaparka spada u vrijedne investicije.
Za kampove i hotele najbitnije je faktor povećanje kvalitete ponude plaže ispred objekta, što će privući nove goste i zadržati postojeće. Za investitore u aquapark biznis najvažniji je naravno profit.
Činjenica je da se interesi jednih i drugih pri odabiru, svode na isto, a to je pronalaženje proizvoda koji će privući što veći broj klijenata i zadržati ih što duže u vodenom parku.

Formula isplativosti je jednostavna: A (broj korisnika u danu) x B (vrijeme korištenja po svakom korisniku ) = PROFIT

Atraktivnost konfiguracije i elemenata aquaparka jedan su od najvažnijih faktora s kojima će te privući klijentelu. Atraktivan aquapark privlači veći broj korisnika. Atraktivan aquapark zadržava postojeće korisnike. Glavna su atrakcija visoki tobogani, visoke piramide, visoke ljuljačke, uglavnom elementi koje će djecu bilo kojeg uzrasta odmah privući da uđu i krenu u akciju.

Jednostavnost korištenja izravno je povezana s vremenom koje će dječica provesti u parku.

Ključan faktor je ne izmoriti djecu u kratkom vremenu, to je za biznis kontra produktivno. Što najviše umara djecu? Plivanje, najviše umara bilo koga od korisnika. Većina aquapark proizvođača radi aquaparkove čije su staze visoke po pola metra i tu se niti odrasla osoba ne može popeti već nakon svakog pada treba plivati 20-tak metara do ulaza u aquapark. Ključ uspjeha je odabir branda koji proizvodi aquaparkove s tankim stazama, visine 10 centimetara. Na takve se staze i najmanje dijete s lakoćom popne na bilo kojem mjestu u aquaparku. Dokazano je da takav tip staza koje povezuju elemente, donose do 30% veći promet u aquaparku.

Sigurnost potvrđuju EN certifikati koje mora posjedovati svaki element vašeg aquaparka. Ne budite lijeni, bez obzira čiji aquapark kupujete, pošaljite sliku elemenata s pripadajućim EN brojevima i nazivima u meritornu agenciju koja je navedena kao izdavatelj certifikata i u kratkom će te roku dobiti odgovor da li je certifikat lažan ili je zbilja izdan za navedeni element.

Zašto je EN certifikat važan? On dokazuje da su svi elementi aquapark koji kupujete u sukladnosti s Europskim propisima o sigurnosti i kvaliteti propisanim za vodene parkove.

U slučaju da elementi vašeg aquaparka ne posjeduju EN certifikate, dovodite se u potencijalno neugodnu situaciju u kojoj vas nezadovoljan klijent može tužiti za dovođenje njegovog djeteta u opasnost.

Svaki proizvođač pruža garanciju u određenom trajanju. Proizvođač će uglavnom testirati elemente na duplo duži rok od vremena trajanja garancije. Ako je garancija 1g, možete biti sigurni da će te raditi barem dvije sezone.

Jednostavnost vođenja aquaparka pomoći će vama kao vlasniku, koncesionaru da iskoristite svaki dan u relativno kratkoj ljetnoj sezoni na Jadranu.

Jednostavnost vođenja, očituje se u jednostavnosti, spajanja elemenata. Te jednostavnosti održavanja, čišćenja od algi i školjaka. Što je vanjska površine PVC-a glađa to će se manje hvatati alge i školjke i jednostavnije će se skidati.

Jedan od važnih faktora kod odabira aquaparka je kvaliteta servisa koji vam nudi uvoznik. Vama je bitan svaki radni dan u relativno kratkoj sezoni i zbog toga želite brz i kvalitetan servis bez obzira na uzrok nedostatku koji treba biti brzo saniran. Naravno provjerite koliko godina iskustva stoji iza svakog od brandova koji gledate.

Cijena je važan dio svakog izbora. Naravno da kvalitetan aquapark košta više. Na žalost uvijek vrijedi one sintagma „Koliko para toliko muzike“. U svakom slučaju kada odaberete brand koji želite, razgovarajte s uvoznikom, sigurno postoji neki popust za prednarudžbu iz proizvodnje, 100% avansno plaćanje…